Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka drobiowa na malinowym sosie.

Przekąski

Autor: hydrops

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19

Dodano: 08.09.2008

Odsłon: 1157

Przystawka na ciepło dla wymagajacych i oczekujących ciekawostek.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbke wymoczyc w mleku oczyścić z błon(ja mocze godzine w lodówce)Rozpuścic Plante i smażyc do miekkości.Na koniec posolić i popierzyć grubo mielonym pieprzem.W rondelku zagotować wodę z cukrem,dodać tabasco i maliny.Blenderem zmiksować po 5 minutach.Przecedzić żeby w sosie nie było pestek.Mąke ziemniaczana rozpuscic w 1/3 szklanki zimnej wody.Zageścic optymalnie sos malinowy.Posiekac pietruszke(ja również podaje z równie dobrym efektem z siekana świeżą bazylią).Podawac na białym duzym talerzu.Sos wylewamy na środek na nim układamy stosik z wątróbki opruszamy pietruszka lub bazylia do dekoracji ładny szczytowy listek Bazylii.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń