Do góry

Dania główne Przepis na:

Watrobka drobiowa po serbsku

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 2439

Jedna wielka zaleta jest to, ze watrobke pieczemy a nie smazymy, co pozwoli nam zaoszczedzic czas na myciu kuchni.

Składniki

  • watrobka drobiowa, 1,2 kg
  • cebula, 60 dkg
  • roznokolorowa papryka, 50 dkg
  • sol, pieprz, majeranek, slodka papryka
  • sos chilli
  • natka pietruszki do dekoracji
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Watrobke marynujemy w oleju, soli, pieprzu, majeranku, papryce slodkiej i sosie chilli.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.

  2. Kolorowa papryke i cebule podsmazamy, wrzucamy do pieczacej sie watrobki, pieczemy do momentu az watrobka bedzie miekka. Przed podaniem posypujemy drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

barbarella123 27 lutego 2009 Może ktoś ma metodę na smażenie wątróbki drobiowej by nie strzelała z patelni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarella123 27 lutego 2009 Kto ma dobrą metodę na smażenie wątróbki drobiowej? Chodzi mi o to, by nie strzelała z patelni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń