Do góry

Dania główne Przepis na:

WĄTRÓBKA DROBIOWA W SOSIE JABŁKOWYM

Przepis dnia 2009-07-15
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15438

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 11586

Bardzo smaczne na gorąco i na zimno.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 1 kg
  • cebula duża, 1-2
  • kwaśne jabłka, 2
  • rodzynki, 1 opakowanie
  • białe wino wytrawne, 1 szklanka
  • cukier, 4 łyżki
  • mąka, 4 łyzki
  • olej
  • masło lub margaryna, 2 łyżki
  • sól, pieprz biały ,ielony
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzynki opłukać i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać jabłka, rodzynki i cukier, włać wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut.

  2. W tym czasie wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Posypać solą, pieprzem. Wyłożyć z sosem jabłkowym na talerze. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń