Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka w jarzynach

Dania główne

Autor: wikol

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 17

Dodano: 30.10.2008

Odsłon: 823

dla tych co lubią wątróbkę

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w kawałki. Smażymy na 2 łyżeczkach oleju.

  2. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Na drugiej patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy warzywa, cebulę, roztarty czosnek oraz paprykę, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 15 - 20 minut.

  3. Dodajemy całe pomidory i wątróbkę. Doprawiamy vegetą i liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim i dusimy 15 minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, podajemy z wątróbką i jarzynami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń