Do góry

Dania główne Przepis na:

WĄTRÓBKA W JARZYNACH

Dania główne

Autor: olcia35

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 367

Dodano: 30.12.2009

Odsłon: 4762

Watróbka inaczej:). Przepis ten znalazłam w gazetce, wypróbowałam, zasmakowało i polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyszczamy, kroimy w kawałki. Smażymy na 2 łyżkach oleju

  2. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy warzywa, cebulę, roztarty czosnek, paprykę, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 15-20min.

  3. Dodajemy całe pomidory i wątróbkę. Doprawiamy vegetą, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim i dusimy 15min co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotujemy makaron. Wykładamy na talerz makaron i podajemy z wątróbką z warzywami.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lakis007 16 stycznia 2015 Bardzo smaczne i dla moich domowników zaskakujące. Przepraszam Olcia35 ale musiałem wprowadzić jedną drobną zmianę, jak nauczyła mnie pewna włoszka "nigdy nie dodawaj nic do makaronu zawsze dodawaj makaron do czegoś" ot i tyle.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń