Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym

Przepis dnia 2009-07-09
Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 07.07.2009

Odsłon: 6979

Nie mogę powiedzieć że jestem wielbicielką wątróbki, ale w tym wydaniu się nią zajadam, polecam i SMACZNEGO życzę.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, rumienimy aż będzie miękka, dodajemy musztardę i zioła i jeszcze chwilę smażymy, wkładamy wątróbkę, zalewamy śmietaną i dusimy do miękkości, podlewając wodą żeby się nie przypaliła, doprawiamy pieprzem. Solimy przed samym podaniem, inaczej wątróbka będzie twarda, podajemy z ziemniakami, pieczywem lub jak w moim przypadku- sałatką z pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 października 2011 Uwielbiam wątrókę,muszę wypróbować twój przepis,na pewno będzie mi smakować!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 21 lipca 2009 Imerion, ja dodałam zwykłą kwaśną 18% śmietanę, ze słodką nie próbowałam, pozdrawiam.;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

imerion 21 lipca 2009 a śmietankę ilu procentową dodajemy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń