Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2150

Dodano: 10.10.2008

Odsłon: 14592

Smaczny przepis na wątróbkę

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę czyścimy i kroimy w kawałki, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebule tak by się lekko zeszkliła potem dodajemy czosnek i wątróbki, jak mięso się lekko zetnie to posypujemy je vegetą i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy wątróbki już dochodzą wlewamy przecier pomidorowy z odrobiną wodą i dodajemy zioła Prowansalskie gotujemy tak 5 minut, na koniec całość zagęszczamy mąką z odrobiną śmietany, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i podajemy z kartoflami i ogórkami z śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 26 marca 2014 Eksplorator i riailann, nie używam vegety z sklepu, tylko robię sobie sama "wegetę domową". Polecam jest również w moich przepisach, a co do śmietany, to wszystko zleży od tego jaki smak chcemy uzyskać, nie do wszystkiego pasuje jogurt ;)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eksplorator 31 stycznia 2009 Weź rozwód z wegetą (glutaminian sodu) i zobaczysz jak smakuje to co gotujesz;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

masala 17 grudnia 2008 warto spróbować...całkiem smaczna potrawka

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń