Do góry

Przekąski Przepis na:

watrobka wieprzowa ze sliwkami i papryczka chilli

Przekąski

Autor: kaa_1971

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 4

Dodano: 25.07.2009

Odsłon: 931

Potrawa z wątróbki wieprzowej jest smaczna i będzie smakowała wszystkim tym ,którzy lubią troszkę na słodko

Składniki

  • wątróbka wieprzowa, 1 kg
  • duza cebula, 1
  • papryczki chili, 2
  • suszone sliwki, mała paczka
  • jabłko ze skórką, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. płuczemy wątrobę zalewamy je w mleku na pól godzinki następnie odsączamy.Smażymy na patelni .pod koniec smażenia dodajemy cebule i szklimy ja tylko.

  2. Sypiemy sola i ziołami prowansalskimi.to wszystko przekładamy do brytfanny dodając umyte pokrojone w małe kosteczki papryczki ,po uprzednim wydobyciu z nich nasion.podlewamy wszystko woda i dusimy 15 min.

  3. Do tego dokładamy śliwki i dusimy jeszcze 15 min ciągle podlewając woda na 10 minut przed końcem dodajemy jabłko i danie gotowe-SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń