Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
usunąć błony z wątróbki, umyć i pokroić w plastry okoł 1cm. (w poprzek włókien)
cebulę obrać i pokroić w plastry
na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, a następnie przełożyć ją na talerz
wątrubkę obtoczyć w mące i smaruć na tej samej patelni (można dodać trochę oleju) po 2-3 minuty z każdej strony
dodać podsmarzoną cebulę, posolić, popiepszuć i dusić pod przykryciem około 10 minut (można dodać odrobinę wody i majeranku)
podawać z duszonymi ziemniakami