Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka z dorsza

Przekąski

Autor: Przemas73

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 15

Dodano: 06.06.2013

Odsłon: 2307

pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)

Składniki

  • wątróbki z dorsza (najlepiej prosto z kutra), przecier pomidorowy( ja jestem fanem Primo Gusto)
  • czosnek, cebula,
  • Przyprawy: sół, pieprz, chili, vegeta, papryka słodka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.

  2. Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.

  3. Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń