Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z drobiu z jabłkami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20678

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 4452

Idealny przepis do zrobienia czegoś "na szybko"

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 50 dag
  • mąka, 5 dag
  • jabłka, 40 dag
  • sól, pieprz, cukier, majeranek
  • woreczek ryżu
  • gotowa surówka colesław
  • sok z cytryny
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę opłukać, obrać z błon, więsze kawłki pokroić na połówki. Posypać pieprzem i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. jabłka skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na tłuszczu. Oprószyć solą, cukrem i majerankiem.

  2. W małym naczyniu żarodpornym ułożyć warstwę wątróbki. Oprószyć solą i majerankiem. Przykryć jabłkami. Zapiekać 10-15 minut w temperatuze 180°C.

  3. Ugotować ryż na sypko. Wątróbkę podać z ryżem i surówką. udekorować zielaniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń