Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z drobiu z winem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 5235

Wykwintne danie, dobre zarówno na wykwintny obiad, jak i romantyczną kolację

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę opłukać, obrać z błon. Większe kawałki pokroić na połówki. Mięso oprószyć pieprzem i mąką. Zrumienić na rozgrzynym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć na małej ilości tłuszczu.

  2. Dodać do wątróbki. Zalać winem. Dodać sól, pieprz i czosnek. Dusić kilka minut. Kaszę ugotować na sypko. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, pomidory w półplasterki. Cebulę pociąć w piórka.

  3. Wymieszać przygotowane warzywa. Skropić, oliwą i octem winnym. Przyprawić solą i pieprzem. Wątróbkę podać z kaszą i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń