Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z gruszką i jabłuszkiem :D

Przepis dnia 2008-09-30
Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1326

Dodano: 29.09.2008

Odsłon: 5123

Wątróbka z aromatycznymi owocami :)

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 25 dag
  • duża cebula, 1
  • mąka do obtoczenia wątróbki
  • gruszki (najlepsza odmiana- konferencja), 2
  • jabłka (najlepiej złota lub szara reneta), 2
  • konfitura z wiśni, 2 łyżki
  • cynamon, goździki, cukier, sól, olej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

barbarella123 28 lutego 2009 Jak smażyć wątróbkę drobiową żeby nie rozpryskiwała się po kucni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarella123 28 lutego 2009 Kto mi poda metodę na smażenie wątróbki żeby nie strzelała z patelni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń