Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z jabłkami

Dania główne

Autor: io-kaa

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 29.07.2008

Odsłon: 797

Szybkie w przygotowaniu 2-gie danie obiadowe lub kolacja.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 0,5 kg
  • cebula, 2-3 szt
  • kwaśne jabłka, 2-3 szt
  • majeranek,pieprz.sól,olej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni rozgrzać kilka łyżek oleju.Zeszklić pokrojoną w talarki cebule.Jablka obrać podzielić na cząstki,włożyć na patelnię obok cebuli i dusić pod przykryciem aż jabłka zmiękną.Wątróbkę umyć( można obsypać mąką),ułożyć na patelni obok cebuli i jabłek,podsmażyć z obu stron.Całość posypać majerankiem,pieprzem i solą.Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu 3-5 minut.Podawać z ziemniakami lu pieczywem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń