Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka z jabłkiem

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 03.09.2009

Odsłon: 16926

Pyszna wątróbka z kwaskowym jabłkiem

Składniki

  • * wątróbka, 0,30 dag
  • * majeranek, 1/3 łyżeczki
  • * olej, 3 łyżki
  • * sól, 1/2 łyżeczki
  • * pieprz do smaku
  • * mąka pszenna, 2 łyżki
  • * fasolka szparagowa, 10 dag
  • * jabłko kwaskowe, 1 szt
  • * cebula, 3 średnie
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. * fasolkę gotujemy około 15 min, odcedzamy * cebulkę kroimy w piórka podsmażamy zdejmujemy z patelni. * wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach, * dodajemy pokrojone jabłko w ćwiartki , dodajemy cebulkę i fasolkę, pieprzymy, * posypujemy majerankiem i chwile jeszcze smażymy, odstawiamy * przed podaniem solimy do smaku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

candrica 17 sierpnia 2012 Hej , Issaf !!! Skoro widzisz cos : " niczym owsiki..... "- to nie bedziemy Ci w tym przeszkadzac!! Zwlaszcza iz -jak widac- masz wiedze " w temacie " : owsiki . Tymczasem m oze jakas konsultacja medyczna...?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 30 kwietnia 2011 Witam goraco!
Bardzo fajna propozycja watrobkowa.Ja przekonuje sie do watrobki,byl okres,ze jej w ogole nie jadlam,a teraz wracam do tego smaku i odkrywam go na nowo.Chetnie wiec skorzystam z Twojej propozycji...tym bardziej,ze powinnam ze wzgledow zdrowotnych jesc watrobke-zawiera bowiem duza ilosc zelaza.
Pozdrawiam i bardzo dziekuje za fajny przepis!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Issaf 11 listopada 2009 Niczym owsiki, chociaż nie, owsiki są mniejsze...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarella123 03 października 2009 Jak smażyć wątróbkę, by nie strzelała aż po sufit?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miciunia 01 października 2009 Mmmm, uwielbiam watrobke z jabluszkiem. Moja mama tak wlasnie podaje watrobke, pychota.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 07 września 2009 Wygląda wspaniale i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Ma Pani śliczne talerze! Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 04 września 2009 Jest pyszna można tez zrobić z gruszka, ale gruszka nie możne być bardzo dojrzała. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 04 września 2009 Oj,oj! Juz czuję jakie to pyszne. Lubię wątróbkę , ale pod taką postacią jeszcze nie jadłam. Dzięki !!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń