Do góry

Przekąski Przepis na:

WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

Przekąski

Autor: tel31

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano: 12.10.2009

Odsłon: 3730

smakowite dla każdego

Składniki

  • wątróbka wieprzowa, ok 1kg
  • pieczarki, ok 80dkg
  • cebula, 5-6 sztuk
  • bulion wołowy, 3-4 kostki
  • mąka, ok 2 łyżki
  • sól,pieprz, do smaku
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -wątróbkę- tradycyjnie usażyć na patelni,-pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni,-cebule pokroić w grube plastry i również podsmażyć na patelni

  2. -Umażone kawałki wątróbki pokroić na mniejsze części (paski lub kostki)-Wrzucamu wszystkie składniki (wąrtóbka,pieczarki,cebula) do garnka ,-zalewamy bulionem i gotujemy-ok 1 godzinki.-doprawiamy do smaku.-pod koniec gotowania posypać delikatnie mąką ,aby zagęścić sos

  3. ZNAKOMICIE SMAKUJE Z RYŻEM

  4. (wątróbka drobiowa się rozgotuje-nie polecam)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń