Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka z porem i suszoną śliwką

Dania główne

Autor: urbanek

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 34

Dodano: 03.04.2009

Odsłon: 1924

Szybko i smacznie

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 700 dag
  • duży por (zielona część), 1 sztuka
  • śliwki suszone, kilka
  • sos sojowy, 2-3 łyżeczki
  • sól, pieprz, majeranek, do smaku
  • wino, mały kieliszek
  • olej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyścić wątróbkę, osuszyć, smażyć na oleju ok 10 - 15 min.Po usmażeniu przełożyć na miseczkę a na tym samym oleju podsmażyć por. Po usmażeniu pora dodać wątróbkę, przyprawy, śliwki, sos sojowy i winko, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń