Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka zapiekana

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1474

Dodano: 24.02.2009

Odsłon: 7260

Osobiscie ni przepadam za wątrobką, ale w tym wydaniu mi bardzo smakuje

Składniki

  • 1kg wątrobki drobiowej,4 średnie cebule,kubeczek śmietany,sól,pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbke umyc,oczyscic ,przyprawic i osuszyc recznikiem papierowym.Wątróbke smarzyc z obu stron na patelni(pod przykryciem)cebulę pokroic w piórka,podsmarzyc i dodac odrobine soli.Usmażoną wątrobkę przelożyc do żaroodpornego naczynia,na wierzch ułożyc cebulę i całosc polac śmietaną.Piec w temp.190st C przez ok 20 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 09 marca 2009 ja robię tak, daję max gaz i przykrywam pokrywką - potrząsam patelnią żeby równo ją brało wtedy nie pryska

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarella123 27 lutego 2009 barbarellla123
Jak smażyć wątróbkę, by nie pryskała z patelni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarella123 27 lutego 2009 kalina1937
Kto zna metodę na smażenie wątróbki, by nie strzelała na patelni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń