Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22634
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22634
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Na suchej patelni wytapiać go na wolnym ogniu. Usmażony przełożyć z patelni do miseczki.
Wątróbki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku do miękkości.
Do usmażonych wątróbek dodać boczek, majeranek, pietruszkę, doprawić pieprzem, ew. solą, jeśli boczek nie był bardzo słony. Posmażyć wszystko razem ok. 5 minut, żeby reszta sosu odparowała.
Podawać z pieczywem. Smacznego!