Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Sos: 15 g żubrówki 15 g miodu akacjowego 5 g czarnego pieprzu młotkowanego Dekoracja: świeże zioła: np. listki melisy; bazylii; igiełki rozmarynu pomidorki cherry Marynata - składniki na 1 kg ryby: 50 ml oliwy cytrynowej 50 ml oliwy z awokado z pieprzem cytrynowym 30 ml likieru Pernod lub Ricard 35 g przyprawy primerba ogrodowa 5 g świeżej kolendry
Oliwy i likier dokładnie wymieszać. Doprawić gotową przyprawą primerba ogrodowa oraz drobno posiekaną świeżą kolendrą. Jeśli marynata jest zbyt gęsta, dodać oliwy z oliwek.
Filet z łososia oraz krewetki zamarynować w marynacie sporządzonej według przepisu zamieszczonego powyżej, a następnie wędzić w grillo - wędzarni około 10 minut. Szpinak poddusić razem z pokrojonym, smażonym boczkiem i śmietaną.
Przygotować sos: zagotować żubrówkę, aby alkohol odparował, i do tak przygotowanej wódki dodać miód i świeżo zmielony czarny pieprz. Potrawę podawać z frytkami, sosem i szpinakiem. Dekorować świeżymi ziołami i pomidorkami cherry. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".