Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez też może być zdrowy, pożywny i dostarczać dobroczynnych dla naszego organizmu witamin, kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Dzisiaj zapraszam na prosty w przygotowaniu, zielony majonez w wersji wege, który będzie idealnym dodatkiem do jajek, makaronów i warzyw, ale także doskonale sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 352
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 239
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3440
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 352
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 239
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3440
Składniki
Miąższ z awokado przekładamy do blendera wraz z sokiem z cytryny, musztardą, oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą oraz gładką masę, którą na koniec doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. * Sok z cytryny możemy zastąpić także octem jabłkowym.
Gotowy majonez przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (około 7 dni).
Majonez z awokado wspaniale smakuje z jajkami lub świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)