Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariański kotlet jajeczny

Dania główne

Autor: gabi_mniammniam

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 355

Dodano: 02.05.2010

Odsłon: 20002

według przepisu mamy:)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo, 3 sztuki
  • jajko surowe, 1 sztuka
  • mała bułka, 1 sztuka
  • świeży szczypiorek, 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • Bułka tarta
  • olej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odsączamy wodę z zamoczonej wcześniej bułki. Następnie wraz z trzema ugotowanymi na twardo jajkami mielimy bułkę w maszynce.

  2. Dodajemy surowe jajko, szczypiorek, przyprawiamy solą, pieprzem, vegetą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Kotlety panierujemy w bułce tartej, smażymy na oleju, na małym ogniu.

  4. Kotlety najlepiej podawać z sałatką ze świeżych warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

killbill 05 maja 2010 mnie to bardziej przypomina kotlet z piersi kurczaka niż własnoręcznie robiony kotlet jajeczny<:)) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabi_mniammniam 05 maja 2010 macie rację....w liczbach się pomyliłam.....zaraz wprowadzę korektę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stokrosz 05 maja 2010 Z chęcią wypróbuję, wygląda całkiem apetycznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junia 05 maja 2010 A co się stało z czwartym jajkiem ugotowanym na twardo?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junia 05 maja 2010 co się stało z czwartym jajkiem ugotowanym na twardo?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AArs 05 maja 2010 ale się czepiasz... można się w liczbach pomylić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia30 05 maja 2010 A co robimy z czwartym ugotowanym jajkiem?Możemy zjeść na kanapce czy też mamy wykorzystać do innego celu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń