Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska zupa gulaszowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 15631

Pyszna zupa o niesamowitym smaku. połączenie mięsa i warzyw sprawia iz zupa jest bardzo sycąca i zaspokoi głód nawet największego łakomczucha;)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść.

  2. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki.

  3. Ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.

  4. Mięso oprósz mąką ze wszystkich stron. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso, mieszając zrumień. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków).Smaż chwilę.

  5. osyp słodką paprykę. Zalej wodą, dołóż ziarenka pieprzu, listki laurowe, czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.

  6. Ziemniaki odlej, wrzuć do garnka z mięsem i warzywami. Zupę gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Przypraw do smaku do smaku.

  7. Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlej do garnka. Zupę ponownie zagotuj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioluska34 06 marca 2010 zupa pierwsza liga,ja dodaje do smietany i koncentratu troche maki,podaje ja z bulkami z piekarnika

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń