Do góry

Zupy Przepis na:

węgierskie leczo na ostro

Zupy

Autor: madzia_89

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42

Dodano: 18.01.2009

Odsłon: 5198

pikantne danie, zdecydowanie nie dla posiadaczy delikatnego podniebienia :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Koncentrat, pomidory obrane ze skórki i keczup podlać wodą i dusić na wolnym ogniu do jednolitej konsystencji z łyżką masła. pokrojone w kostke pieczarki podsmażyć wraz z paprykami. Wszystko razem wymieszac, dodać pokrojone ogórki i gotowac na wolnym ogniu. Cebule pokroić w piórka, usmażyć z kiełbasą pokrojoną w kostkę i wrzucic do reszty składników. doprawić solą i pieprzem . dodać majeranek i zioła prowansalskie, a następnie pieprz cayenne. zagotować, dodać dwie łyżki mąki, gotować 3 minuty mieszając. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń