Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) przepis z interii ,super smakuje. Polecam
Polecam.
Odsłon: 521
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Polecam.
Odsłon: 521
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Składniki
600 g ziemniaków obrać i pokroić na kawałki. Gotować 20 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, ubić na puree. 150 g boczku pokroić w kostkę. 2 kg ziemniaków i cebule utrzeć. Dodać jajka, drobno pokrojony szczypiorek i boczek. Doprawić 2 łyżeczkami soli, pieprz i gałkę muszkatołową. 2 łyżeczki oleju rozgrzać w rondlu nałożyć masę ziemniaczaną i gotować 20 minut, cały czas mieszając. Przełożyć do miski i dodać puree ziemniaczane, wymieszać. Brytfannę posmarować olejem wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać. Piec 80-90 minut w temperaturze 200 st. C