Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to calkiem prosta do zrobienia, smaczna babka.Zblizaja sie Swieta Wielkanocne wiec przepis moze sie przydac do wyprobowania, oczywiscie dzieci moga jesc bo alkohol w czasie pieczenia wyparuje. Smacznego :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Maslo, cukier, aromat waniliowy i cytrynowy miksujemy dodajac po jednym zoltku, wsypac przesiana make z proszkiem do pieczenia i miksowac do gladkosci. Nastepnie posiekana nozem na kawalki czekolade dodajemy do ciasta na przemian z ajerkoniakiem nadal miksujac na mniejszych obrotach, tylko zeby dobrze sie polaczylo. Na koniec dodajemy ubita piane z bialek, delikatnie mieszajac.
Ciasto przelac do wysmarowanej tluszczem , obsypanej maka formy na babke i przygotowany dzem "powtykac" w ciasto widelcem.
Piec w nagrzanym piekarniku - 175 st - termoobieg.