Do góry

Przekąski Przepis na:

Wielkanocne jajka w różowym sosie

Przekąski

Autor: antena28

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 1595

Dodano: 13.03.2009

Odsłon: 1649

ŁATWO-SMACZNIE-KOLOROWO

Składniki

  • jajek, 6szt.
  • majonez babuni, 1 mały słoiczek
  • papryka marynowana (czerwona), wg.uznania (ok.4 kawałki)
  • ketchup (pikantny HEINZ), kilka łyżek
  • przyprawy:pieprz ,sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na połówki. Układamy na półmisku.

  2. Do miski wlewamy majonez, ketchup i pokrojoną w drobną kostkę paprykę .

  3. Sos przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy.

  4. Gotowym sosem polewamy jajka.

  5. Tak przygotowaną przystawkę możemy udekorować natką pietruszki,świeżym pomidorem lub szczypiorkiem.

  6. SMACZNEGO!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń