Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A! Takie inne placki...teraz po wielkanocnemu, bo??? Looknijcie ;)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, ser, chrzan, sos i mąkę, rozprowadzamy na jednolitą masę. Mięso mielimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy małe kotleciki. Olej rozgrzewamy, układamy przy pomocy łyżki, placki (1 pełna, rozsmarowana), na nią układamy mięso, zalewamy startymi ziemiankami (1 łyżka). Smażymy na rumiano z obu stron.