Do góry

Przekąski Przepis na:

Wieprzowina curry

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20673

Dodano: 18.04.2008

Odsłon: 5864

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 1,4 kg plastrów schabu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 płaskie łyżki curry
  • łyżeczka kurkumy
  • 40 dag fasoli jaś z puszki
  • 30 dag mrożonego groszku
  • 1/2 łyżeczki chili
  • liść laurowy
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 850 ml bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na oliwie smaż mięso ze waszystkich stron około 15 min. Wyjmij. 2. Na tym samym tłuszczu przysmaż talarki cebuli i roztarty czosnek. Dodaj curry i kurkumę. Duś 2 minuty. Wyjmij. 3. Połowę mięsa włóż do tego samego garnka. Przykryj połową uduszonej cebuli, groszkiem i połową fasoli. Przykryj resztą mięsa i cebuli. Na tym ułóż pozostałą fasolę wymieszaną z chili. Dodaj liść laurowy. 4. Bulion wymieszaj i octem i koncentratem. Zalej saładniki w garnku. Zagotuj. przykryj, zmniejsz płomień i duś około 1,5 godz. Podawaj z bułką. Potrawę możes serwować obłożoną plasterkami bananów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń