Do góry

Dania główne Przepis na:

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU W SOSIE CURRY

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 1937

NIC WYSZUKANEGO ALE WARTE SPRÓBOWANIA;)

Składniki

  • pokrojona w kostkę wieprzowina, 600g
  • grubo posiekana cebula, 2szt
  • olej, 2 łyżki
  • mieszanka curry, 1 łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondlu podgrzewamy olej i podsmażamy na nim na złoty kolor cebulę.

  2. Dodajemy mięso i mieszając obsmażamy ze wszystkich stron.

  3. Mieszankę curry dodajemy do mięsa i całość dokładnie mieszamy.

  4. Dolewamy 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości.

  5. Doprawiamy solą i pieprzem.

  6. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń