Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina w sosie chilli

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 13.11.2008

Odsłon: 746

Kulinarne piekiełko.

Składniki

  • mięso wieprzowe, 70 dag.
  • duza marchew, 1
  • duza pietruszka, 1
  • seler, 1
  • sos sojowo-grzybowy
  • pieczarki, 300g
  • listek laurowy
  • marynowane papryczki chilli, 3-4(lub jezeli ktos lubi ostre smaki wiecej
  • sól
  • olej
  • mąka do zaprawienia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone mięso pokroić na kawałki i stłuc tłuczkiem ,nastepnie mieso podsmazyc na odrobinie oleju i przelozyc do garnka.Warzywa pokroic.Dodac je do garnka,w ktorym mamy mieso i zalac woda ok.1l.Papryczki chilli posiekac na drobne kawalki ,pozbywajac sie pestek i dolozyc do reszty .Dodac listek laurowy ,sol ,lyzke stolowa sosu sojowego i pieczarki.Calosc gotowac az mieso bedzie miekkie ,na koniec zaprawic maka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń