Do góry

Przekąski Przepis na:

Wieprzowina z grilla

Przepis dnia 2009-05-02
Przekąski

Autor: renia

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 890

Dodano: 21.11.2007

Odsłon: 16412

Gdy zbliża się pora grillowania wręcz marzymy o czymś idealnym w smaku. Ale bez obaw, gdy mamy w domu mikrofalówkę z opcją grillowania możemy marzyć 12 miesięcy w ciągu roku!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Następnie drobno siekamy czosnek, dodajemy olej i przyprawy, wszystko mieszamy. Rozbitą wieprzowinę smarujemy po obu stronach przygotowaną masą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok pół godziny. W tym czasie kroimy pieczarki, cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko kładziemy na ruszt i grillujemy 10 minut z każdej strony. Warzywa również odwracamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń