Do góry

Desery Przepis na:

Wiewiórka

Desery

Autor: havia17

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 10.11.2009

Odsłon: 1259

Bardzo dobre ciasto,o smaku orzechowym.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 4 jaja
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i sody
  • pół szklanki oleju
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 3 duże winne jabłka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ubić z cukrem,starannie wymieszać z sodą i proszkiem.

  2. Nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej.

  3. Gładkie ciasto dokładnie wymieszacć z orzechami i posiekanymi jabłkami.

  4. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułka tarta formy.

  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec około 30 minut. 100g - 300kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń