Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z okolic Soliny w Bieszczadach.
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6405
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6405
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą i kaszą doprawić do smaku. Wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy i wycinać szklanką krążki. Nakładać przygotowany farsz, starannie zlepić brzegi. Następnie ugotować w osolonej wodzie.