Do góry

Napoje Przepis na:

Wino ryżowe

Napoje

Autor: Anusiac

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano: 01.09.2009

Odsłon: 2463

można robic przez cały rok :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż wsypać do butli i zalać wodą przegotowaną z cukrem (ostudzonej), dodać rodzynki i drożdże.

  2. Butlę zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i postawić w ciepłym pomieszczeniu na 15 dni.

  3. Następnie zlać ostrożnie wino, zrobić karmel z 80 dag cukru (nie przypalić) i dodać do wina, aby nabrało barwy. Zostawić do sklarowania.

  4. Rozlać do butelek. Wino z ryżu jest mocniejsze od owocowego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bunia 19 grudnia 2009 ten cukier do zasmażki to wziąść z tych 2,5 kg czy to dodatkowo??

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 01 września 2009 piłam takie wino u znajomych, nie jestem szczególnym znawcą win , ale mogę powiedzieć że było niezłe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń