Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiosenna sałatka warstwowa

Dania główne

Autor: wibag

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 59

Dodano: 14.03.2009

Odsłon: 4702

Doskonała na komunię, czy też wielkanoc.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę dokładnie umyć, osączyć i porwać. Szczypiorek posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pomidory pokroić w ósemkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy warstwowo (według podanych składników) w szklanej misie. .

  2. Polewamy sosem jogurtowo - majonezowym sporządzonum z kubka jogurtu, łyżki majonezu, pęczku koperku, soli i pieprzu. Sos powinien być dobrze przyprawiony. Ważne jest, by sałatkę polać sosem tuż przed podaniem na stół, nie wcześniej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń