Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akurat na wiosne:) Apetyczne i szybkie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Twaróg wrzucamy do miski.
Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Twaróg mieszamy z serem,dodajemy pozostałe składniki.Wyrabiamy.
Masę przykrywamy i chłodzimy 2-3 godziny,
Ze schłodzonej masy zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtaczamy 1/2 w papryce , 1/2 w szczypiorku.
Układmy na półmisku,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy wykałaczkę.
Najlepiej smakują z czarnym pieczywem.