Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenne naleśniki

Przekąski

Autor: Kookie

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 478

Dodano: 30.03.2009

Odsłon: 9004

Wspaniałe wiosenne naleśniki z dodatkiem zielonej cebulki.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę i sól wsypać do dużej miski.

  2. Po zmieszaniu sproszkowanych składników dodać olej sezamowy oraz normalny, a także gotującą się wodę. Mieszać aż do wyrobienia gładkiej masy.

  3. Na stolnicę wsypać trochę mąki, wyciągnąć ciasto z miski i zagniatać przez kilka minut- ciasto powinno stać się elastyczne i troszkę klejące, dodać do ciasta drobno posiekaną cebulkę

  4. Z ciasta uformować długi wałek, następnie podzielić go na 20 do 24 małych kawałków

  5. Każdy z kawałków rozwałkować na koło o średnicy 10 cm

  6. Smażyć na oleju do uzyskania złocistego koloru

  7. Naleśniki powinny być przekładane tyko raz- smażyć każdą ze stron około 2-3 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 30 marca 2009 przypuszczam że te naleśniki świetnie będą smakowały z pastą twarogową albo rybną. W każdym razie wypróbuję.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń