Do góry

Zupy Przepis na:

Wiosenny barszcz z botwinki

Zupy

Autor: domena

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 3643

Dodano: 30.11.2007

Odsłon: 17041

Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.

Składniki

  • pęczek botwinki
  • 3 ziemnaki
  • 2 większe buraki
  • sól pieprz do smaku
  • woda, 500ml
  • łyżka masła
  • smietana 18%, 200ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń