Do góry

Desery Przepis na:

Wiosenny biszkopt

Desery

Autor: pokropce

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 54

Dodano: 11.04.2009

Odsłon: 1924

lekkie i orzeźwiające ciasto w sam raz na wiosenne ciepłe dni.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubijamy na sztywno pianę z 6 białek, stopniowo dodajemy żółtka cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika na około 20 min. w temperaturze 160-180 stopni.

  2. Gotujemy trzy budynie na kompocie.

  3. Ubijamy 4 białka na sztywno dodajemy szklankę cukru i kokos.

  4. Wlewamy budyń i kokos na upieczony biszkopt.(tworząc dwie warstwy) Podpiekamy przez 15 min. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń