Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, wynieśc na godzinę do lodówki. Więcej niż pół rozłożyć na blasze, dać wydrykowane(lekko odciśnięte z soku) wiśnie, reszte ciasta pokruszyć na wierzch. Piec 50-60 min. w 200''C.
PS. Sprawa z drylowaniem wiśni nie wygląda źle, gdy ma się drylownicę (kosztuje ok.30 zł) lub kogoś do pomocy :) SMACZNEGO