Do góry

Zupy Przepis na:

Wloski krem pomidorowy

Zupy

Autor: hubcio

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 281

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 14160

pozywna,zawierajaca wiele potasu.aromatyczna

Składniki

  • bulion wolowo-drobiowy, 1litr
  • pomidory krojone bez skorki, 2puszki
  • wloski koncentrat pomidorowy, 300ml
  • pasta z pomidorow, 2lyzki
  • sos chili, 1lyzeczka
  • pomidory suszone w oliwie, 3-4 kawalki
  • parmezan
  • papryka czerwona wedzona sproszkowana, 1opakowanie
  • rozmaryn,bazylia,czosnek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy bulion wedlug uznania.Po odcedzeniu z wloszczyzny i miesa dodajemy suszone pomidory.rozmaryn i bazylie (najlepiej swieze ziola)Gotyjemy przez kolejne 15min.Wyjmujemy pozostalosci i dodajemy pomidory z puszki,koncentrat.i reszte skaldnikow,gotujemy jakies 10 min. Po zakonczeniu miksujemy zupe na krem.Na dno talerza tarkujemy parmezan zalewamy kremem.Dekorujemy smietana.Smacznego;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarinka 16 grudnia 2009 Juz sobie wyobraziłam smak tej aromatycznej zupy- to musi byc nieprzyzwoicie pyszne ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 15 grudnia 2009 Bozena58 pewnie moze byc polski.Ja uzywam wloskiego poniewaz jest bardziej aromatyczny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 15 grudnia 2009 Pysznie wygląda ,a do tego pięknie podana.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 15 grudnia 2009 a polski koncentrat pomidorowy nie może być?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń