Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże ogórki nadziewane sałatką włoską. Prosto, szybko i smacznie.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 560
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 137
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 178
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 560
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 137
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 178
Składniki
Ogórki obieramy (zawsze od strony jasnej do ciemnej, wówczas nie będą goryczkowate), kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ. Powstają ogórkowe łódeczki, które solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na kilka minut. Wylewamy wodę, która zgromadziła się w ogórkach. Łódeczki faszerujemy sałatką jarzynową. Smacznego. Uwaga: Wydrążony miąższ, aby się nie zmarnował, możemy użyć do sałatki: https://smaker.pl/przepis-salatka-ogokowo-serowa,108152.html