Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina duszona

Dania główne

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1284

Dodano: 17.03.2011

Odsłon: 45368

Przepyszny smak wołowego mięsa.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na 3-4 cm kawałki i podsmażyć na patelni z każdej strony ok 2 min.

  2. W osobnym naczyniu wlać bulion, dodać cebulę pokrojoną w piórka, ziele ang, pieprz, liść laurowy, czosnek i wszystko zagotować. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia i dusić 90 min. na małym ogniu. Można dolać szklankę czerwonego wytrawnego wina-tylko dla koneserów :)

  3. Pod koniec duszenia sos można zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, jak kto lubi. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 stycznia 2014 Uwielbiam takie proste i jednocześnie pyszne obiadki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 17 marca 2011 mniam... na pewno zrobię tą wołowinkę. Bardzo fajne masz przepisy, kilka już wypróbowałam. Pozdrawiam serdecznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 17 marca 2011 Prosty, klasyczny przepis, ale są potrawy, jak właśnie ta,
gdzie nic nie zastąpi wołowiny, pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń