Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało skomplikowana potrawa
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Pokrojoną w kostkę słoninę lekko stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i masło lekko zrumienić, chwilę dusić. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i stale mieszając chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla z cebulą i słoniną, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem. Dusić na niewielkim ogniu około godziny. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i dusić razem około 15 min. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.