Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina w sosie czosnkowym na bialo

Dania główne

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 2579

Super szybki sposób na smaczne oryginalne podanie wolowiny.

Składniki

  • Wolowina z kością, 500 g
  • Cebul, 4 główki
  • czosnek, 1 główka
  • śmietana, 200 ml
  • bulion (wołowy, drobiowy, mieszany), 150 ml
  • pryzprawy (sól, pieprz, czosnek w proszku), do smaku
  • smalec lub inny tłuszc
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłukać, ugotować do miękkości nie solić. Ugotowaną wołowinę pokroić w średnią kostkę i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Podczas smażenia mięsa dodać cebule pokrojoną w pól plastry. Przygotować sos czosnkowy. Do śmietany dodać drobno pokrojony czosnek trochę pieprzu i czosnku w proszku oraz bulion. zalać mięso i zredukować aż zgęstnieje ale nie za bardzo ;). Doprawić ewentualnie do smaku. Dane może być podane samodzielnie w głębokich miskach typu flaczarka lub z dodatkami najlepiej chrupkimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń