Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, piękne kolorowe.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Ser kroimy w kostkę ok. 1,5 cm x 1,5 cm. Kapelusze pieczarek kroimy na ćwiartki, a cebulę na grubsze plasterki lub łódeczki. Na patyczek do szaszłyków nabijamy na zmianę pieczarki, ser, pomidorki i cebulę, układamy na patelni grillowej pokrytej cienką warstwą oliwy z II tłoczenia i grillujemy dopóki ser nie zrumieni się. W międzyczasie drobno szatkujemy sałatę i układamy na talerzu. Następnie kładziemy ugrillowane szaszłyki, doprawiamy lekko solą, pieprzem i rozmarynem oraz delikatnie polewamy sosem balsamico.
Pamiętam, że do tego dania piłam absolutnie obłędne, czerwone domowe wino. Do dnia dzisiejszego żałuję, że nie uprosiłam Pani Gospodyni o choć jedną buteleczkę tego trunku