Do góry

Zupy Przepis na:

Wykwintna zupa serowa z klopsikami

Zupy

Autor: aneczka84

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 12

Dodano: 14.03.2009

Odsłon: 5396

Zupa wykwintna.

Składniki

  • mielon mięso (jakie kto lubi), pół kilo
  • Mieszanka warzyw mrożonych, 1 woreczek
  • pieczarki, 30 dag
  • serki topione kremowe, 3
  • śmietana 12%, 1/3 szklanki
  • koperek świeży albo suszony
  • grzanki albo groszek ptysiowy
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • kostka rosołowa, 1
  • listek laurowy, 1
  • woda, 2,5 litra
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielone mięso przyprawić jak na kotlety, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego albo ciut mniejsze i wrzucać na wrzątek. Podgotować chwilę, jeśli zajdzie potrzeba zebrać szumowiny, dorzucić kostkę rosołową, liść laurowy, pokrojone pieczarki, mieszankę warzywną.

  2. . Posolić, popieprzyć, przykryć i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.

  3. Serki topione, szklankę przestudzonej zupy i śmietanę wymieszaną z mąką dokładnie zmiksować w malakserze a następnie wlać do garnka z zupą, wsypać koperek.

  4. Doprawić do smaku, można wlać odrobinę sosu sojowego albo sypnąć wlać przyprawę do zup.

  5. Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń