Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te naleśniki można jeść je zarówno na obiad jak i deser. Łatwo je przyrządzić i gwarantuję Wam, że każdy je polubi :))) Idealnie nadają się także dla dzieci :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy do uzyskania średnio gęstej konsystencji ciasta. Ciasto ma być lejące. Naleśniki smażymy na rumiano bez użycia oleju, masło w cieście wystarczy.
Śmietankę ubijamy na niskich obrotach mikserem wraz z serkiem mascarpone. Następnie do gęstego kremu dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny oraz drobno posiekaną miętę.
Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Lekko ostudzone naleśniki smarujemy przygotowanym kremem, dodajemy truskawki i składamy w trójkąty.