Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 304
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 813
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 950
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 304
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 813
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 950
Składniki
Do miski wsypać mąkę i posiekać z margaryną ,dodać cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać i zebrać w kółko. Zrobić wgłębienie na środku. Wbić jedno jajko i 2 żółtka oraz olejek śmietankowy i jogurt. W osobnym naczyniu; Wsypać drożdże, pół łyżeczki mąki i łyżkę wody. Wymieszkać i wlać do zagłębienia. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na 10 minut. Na blat wysypać trochę mąki. Rozwałkować i pokroić na trójkąty, na dole każdego ułożyć porcje dżemu ,złożyć w trójkąt, zlepić brzegi i uformować rogaliki .
Ułożyć na blachę posmarowaną tłuszczem. Na wierzchu posmarować rozbełtanym jajkiem każdego rogalika. Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Świetnie też smakuje z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Życzę smacznego :).